top of page

Midden in het natuurgebied Reykjanes, tussen de lavavelden, ligt de Blue Lagoon. Hier kunt u zich heerlijk ontspannen in het warme en heilzame water met de typische helder blauwe kleur. Ervaar een bad in ’s werelds beroemdste warmwaterbad

Blue Lagoon

Een 4×4 superjeep brengt u vanuit Reykjavik o.a. langs Geysir, de wereldberoemde warm waterbronnen, de Gullfoss waterval en het Thingvellir Nationaal Park. De route gaat buiten de betreden paden en garandeert een intense ervaring van de unieke IJslandse natuur. Onderweg stoppen we voor een spectaculaire sneeuwscootertocht van ca. 1 uur op de Langjökull gletsjer. Op de gletsjer wordt de lunch geserveerd.

Golden Circle per Super Jeep

Speuren naar walvissen vanaf een boot op de Noordelijke IJszee. Dat klinkt als een avontuur en dat is het ook. Er zitten in dit gebied veel bruinvissen, vinvissen, bultruggen, witsnuitdolfijnen en zelfs blauwe vinvissen. Een kans om niet te laten liggen. Het verloop van de excursie is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Walvis safari
Skiën

Jazeker... op IJsland kun je ook skiën! Het wintersportgebied Hli∂arfjall – Akureyri ligt in Noordoost IJsland op een hoogte van tot 950 meter. Natuurlijk krijgt u hier de gelegenheid om ski’s of of een snowboard uit te proberen op de 15 kilometer aan pistes en 6 liften. Materialen en skipas inbegrepen.

We bezoeken de op één na grootste gletsjer van IJsland, de Langjökull gletsjer, waar we de unieke mogelijkheid hebben om af te dalen in een ijstunnel. Met een sneeuwscooter rijden we over de gletsjer met de top op 1360m. Onder deze gigantische gletsjer met een oppervlakte van 1020 m² is de ijstunnel. Een gids zal ons informeren over het ontstaan van deze gletsjer en zal ons door de gangen van de grot begeleiden.

Into the glacier

In het Noorden van IJsland ligt het Mývatn Nature Bath. Aan het Mývatn meer in een zéér actief vulkanisch gebied wat bekend staat om de vele vogels die hier broedden. In deze prachtige omgeving kun u genieten van een geothermisch bad. Na een bezoek aan dit geneeskrachtige blauwe water voelt u zich weer als herboren!

Myvatn Nature Baths

8 dagen IJsland Expeditie voor

per persoon

€ 4750

Van 13 Januari 2018

t/m 20 januari 2018

Op 13 januari vliegen we met IcelandAir vanuit Amsterdam naar Kevlavik, de internationale luchthaven van Reykjavik. De moderne Boeing van IcelandAir brengt ons in ongeveer 3 uur naar IJsland.

 

Het programma

Sneeuw scooter

De reis

Met een sneeuwscooter rijden we over de Langjökull gletsjer met de top op 1360m. Onder deze gigantische gletsjer met een oppervlakte van 1020 m² is de ijstunnel.

bottom of page